Yarn-Spirit

Hello Kitty pipo ja peruslapaset

Alkuperäinen ohje jonka löysin netistä osoitteessa

http://www.pyssligt.se/stickning/hello-kitty-hat-free-pattern

löytyy sieltä englanniksi ja ruotsiksi, mutta suomeksi en löytänyt.

Oma ohjeeni on tehty tältä pohjalta Novita Wool langalle, mutta myssyn voi kutoa vaikkapa puuvillalangasta, johon neuletiheys sopii.

Kuva löytyy täältä

Tarvitset kerän Novita Wool lankaa, sekä rusettiin, silmiin, kuonoon ja viiksiin ylijäämälankoja. Puikot: Pyöröpuikot 40 cm, nro 3,5, sukkapuikot nro 3,5 ja rusetin neuloin sukkapuikoilla nro 3.

Koko n. 5-8 v. Neuletiheys: 24s ja 32 krs = 10×10 cm.

Pipo: Luo 104 s ja neulo pyöröpuikoilla suljettua 2o, 2n neuletta 10 krs. Neulo joustimen jälkeen 10 cm suoraa neuletta. Seuraava krs: Neulo 11 s, sitten 2 o yht, toista samaa koko kierros.
Neulo 2 krs ilman kavennuksia. Seuraava krs: Neulo 10 s, sitten 2 o yht, toista kierros loppuun. Jatka näin jättäen kavennusten väliin aina 1s. vähemmän kuin edellisellä kierroksella ja kun työtä ei voi enää tehdä pyöröpuikolla, jaa silmukat tasaisesti sukkapuikoille.

Kun sukkapuikoilla on enää 16 s / puikko, jatka kavennuksia yhdellä välikerroksella. Kun silmukoita on jäljellä 8 s / puikko, tee 1 välikerros ja kavenna sen jälkeen aina 2 yht kunnes silmukat loppuvat.

Korvat: Luo 24 s puikoille 3,5 ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo suljettua suoraa neuletta 3 krs. Kavenna sitten 1. puikon alussa 2 o yht. silmukoiden takareunoista – 2. puikon lopussa 2 o yht. silmukoiden etureunoista – 3. puikon alussa 2 o yht. takareunoista ja neljännen puikon lopussa 2 o yht. etureunoista. Neulo 1 välikerros ja toista kavennukset. Jatka näin kunnes silmukat loppuvat.

Rusetti: Luo 11 s puikoille nro 3. Neulo edestakais-neuleena kahden kerroksen helmineuletta = oikea puoli 1o, 1n, nurjalla puolella neulo kuten silmukat ovat ja kolmannella kerroksella, joka on oikean puolen krs, neulo oikeat silmukat nurin ja nurjat oikein ja taas nurjalla kuten silmukat ovat.

Neulo kunnes kappale on n. 8 cm ja päätä nurjalla.

Tee aloitus- tai lopetuslanganpäällä kiristyslanka rusetin keskelle.

Neulo vielä rusetin keskellä oleva panta: Luo 5 s ja neulo aina oikein neuletta pätkä, joka venytettynä riittää rusetin keskiosan ympäri. Päätä. Ompele päät yhteen ja pujota rusetti sen sisään.

Päättele kaikki langanpäät. Ompele korvat paikoilleen. Ompele tai virkkaa silmät ja kuono, ompele viikset ja kiinnitä rusetti korvan juureen.

Peruslapaset:

Novita Wool –langan loppuja kahta väriä. Sukkapuikot nro 3. Koko n. 5 v.

Luo 40 s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo 1o, 1 n –neuletta 7 cm. Jatka kaikilla silmukoilla suoraa neuletta kolmen kerroksen raitoina, nostaen aina ensimmäisellä kerroksella joka toisen silmukan neulomatta. Neulo 7 raitaa. Neulo seuraavan raidan toiselle kerrokselle kuuden silmukan peukalolanka erottuvalla värillä.

Neulo peukalolangan jälkeen 12 raitaa ja aloita kärkikavennukset: kavenna 1 s aina puikon alussa neuloen 2 s takakautta o yht. Kavennuskerroksilla neuloin raidan kaikki kerrokset yhdellä värillä silmukoita nostamatta. Mallilapasen suoran neuleen pituus varresta kärkeen on 15 cm.

Ota peukalolangalta puikoille 12 s ja poimi molemmissa reunoissa 2 s. = 16 s. Jaa ne neljälle puikolle ja neulo suoraa neuletta 19 krs:ta. Lopeta kuten lapasen kärki.

Päättele langanpäät.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.