Yarn-Spirit

Villatakki, shaalikaulus

Koko: XL
Lanka: Rose Mohair
Puikot: Novita nro 5, tai käsialan mukaan
Langan menekki: 7 kerää
Muut tarvikkeet: 6 nappia
Tiheys: 18 s sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 cm

Kuva valmiista takista

Takakappale
Luo 115 s. Aloita mallineule. Huom. työn 1. neulottu kerros on nurjan puolen kerros.
Neulo: 2o, 3n, *3o, 3n*, toista *—-* 18x, 2o.
Jatka työtä pintaneulekaavion toiselta kerrokselta.
Kun kappaleen korkeus on 49 cm, aloita kainalokavennukset. Päätä molemmissa reunoissa krs:n alussa: 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1 s. Työhön jää 81s.
Kun kädentien korkeus on 21 cm, päätä keskimmäiset 27s pääntietä varten ja neulo ensin toinen puoli. Päätä vielä pääntien reunassa joka krs:n alussa 2x1s. Kun kädentien korkeus on 23 cm, päätä olan 25 s kerralla.

 

Vasen etukappale
Luo 65 s. Neulo 8 s oikein ja lopuilla 57s:lla pintaneuletta. (Neulo 8 s:n nappilista vuorotellen seuraavasti: 2 krs aina oikein neuletta ja 2 krs suoraa neuletta. Näin tehtynä nappilista ei ”vedätä”). Aloita pintaneule nappilistan jälkeen 3o s:lla. (1. krs. on np. krs). Kun kappaleen korkeus on 42 cm, aloita kauluksen viistotus miehustaan päin ja lisäykset seuraavasti: 1. lisäyskrs: neulo kunnes etureunassa on jäljellä 10 s, neulo 2 s oikein yhteen, 1o, lisää 1s (=neulo s:oiden välinen lankalenkki kiertäen oikein), neulo 6 o, lisää 1 s ja neulo lopuksi 1 o. Neulo 3 välikrs:ta ja neulo etureunassa 10 s:lla ainaoikeaa. 2. lisäyskerros: Neulo kunnes etureunassa on jäljellä 12 s, neulo 2 s oikein yhteen, 1 o, lisää 1 s, neulo 8 o, lisää 1s ja neulo lopuksi 1 o. Neulo 3 välikerrosta ja neulo etureunassa 12 s:lla ainaoikeaa. Toista viistotus ja lisäykset samaan malliin vielä joka 4.krs 10 kertaa. Kavenna vielä kauluksen vieressä niin, että kainalokavennukset huomioon ottaen jäljelle jää kauluksen 30 s + 25 olkapään silmukkaa.
Huom. tee kädentien kavennukset samalla korkeudella kuin takakpl:ssa.
Kun kädentien korkeus on 23 cm, päätä oik. reunassa olan 25 s. Työhön jää kauluksen 30 s. Lisää olan puolen reunaan 1 saumanvarasilmukka ja jatka 31 s:lla ainaoikeaa takakpl:n kaulusta varten. Neulo niin, että kaulus riittää hieman venytettynä takakpl:n puoliväliin. Jätä s:t odottamaan. Merkitse neulotun etukappaleen nappilistaan tasavälein 6 napin paikkaa.

 

Oikea etukappale
Neulo vasemman etukappaleen peilikuvaksi. Kuviot samoin. Kauluksen viistotukset ylivetokavennuksina. Tee napinlävet merkittyihin kohtiin: Neulo 4 s oikein, ota lk puikolle, neulo 2 s o yhteen ja krs loppuun.

 

Hihat
Luo 49 s. Neulo suoraa neuletta 6 cm ja aloita siiten levennykset. Lisää molemmissa reunoissa joka 8. krs 5x1s, sitten joka 6. krs 9x1s ja joka 4. krs 5x1s (=87s).
Huom. kun olet neulonut suoraa neuletta 18 cm, aloita pintaneule. Sijoita mallineule niin, että hihan molempiin reunoihin jää samanlainen kuvio. Kun hiha on halutun mittainen, aloita kainalokavennukset. Kavenna joka krs alussa molemmissa reunoissa: 5, 4, 3, 2, 12×1, 2, 3, 3 s. Päätä loput 19s kerralla.

 

Viimeistely
Aseta kappaleet mittoihinsa, kostuta ja anna kuivua. Ompele sivusaumat ja olkasaumat. laita kauluksen silmukat samalle puikolle, vuorotellen 1s kummastakin kauluksen jatkeesta. Päättele kerros nostamalla oikean puolen silmukka vasemmanpuoleisen yli (ei siis neulota). Kiinnitä kaulus takakappaleen pääntiehen. Ompele hihojen saumat ja kiinnitä hihat paikoilleen. Kiinnitä napit.

 

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.