Yarn-Spirit

Lapaset vauvalle

Kuva tässä.

Lanka: Novitan Nordic Wool 50g
Puikot: sukkapuikot nro 4

Lapanen
Luo puikolle 36s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena 6 kierrosta vuorotellen oikeita ja nurjia kerroksia. Jatka sitten neuloen oikeaa kunnes alusta lähtien olet neulonut 5 cm. Kavenna seuraavalla kerroksella 1s / puikko.
Aloita nyt 1o, 1n -joustinneule, jossa neulot oikeat silmukat takareunastaan oikein.
Kun olet neulonut 7 kerrosta, neulo taas oikeaa ja kavenna 1. kerroksella 1s/puikko.
Jatka näillä 28s:lla suoraa neuletta 7 kerrosta ja merkkaa seuraavalla 8. kerroksella peukalon paikka: Kerroksen vaihtumiskohdasta lukien 1. puikon alussa neulo erivärisellä langalla 5 ensimmäistä silmukkaa. Siirrä nämä takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neuloen lapasen värillä.
Kun peukalolangasta mitattuna olet neulonut 4 cm, tee kärkikavennukset. Neulo 1. puikon alussa 2s takareunoistaan oikein yhteen, 2. puikon lopussa 2s o yhteen, 3. puikon alussa 2s takareunoistaan oikein yhteen ja 4. puikon lopussa 2 s o yhteen. Jatka kaventaen joka kerroksella samaan malliin. Kun jäljellä on 2s/puikko, katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele nurjalle.
Peukalo
Ota langalla olevat silmukat kahdelle puikolle, 5s molemmille. Aloita sitten neulominen alemman puikon alusta. Poimi neuloessasi langalla peukaloaukon molemmista reunoista 2 s, eli yhteensä työssä on 14 s. Jaa silmukat neuloessasi kolmelle puikolle 4-5-5s.
Kun olet neulonut yhden kerroksen, kavenna seuraavalla kerroksella viiden silmukan puikoilta 1s/p, eli työhön jää 12s.
Kun olet neulonut 8 kerrosta, tee kärkikavennukset.
Jaa silmukat tässä vaiheessa neljälle puikolle siten, että 2 puikkoa on varren puolella ja 2 puikkoa kärjen puolella. Tee peukalon kärkikavennukset samoin kuin lapasen kärki, mutta päättele silmukat loppuun asti yhteen neuloen kunnes on jäljellä viimeinen silmukka jonka läpi vedät langan.
Tee vasemman käden lapanen muuten samoin, paitsi että neulot tässä lapasessa peukalolangan toisen puikon viidellä viimeisellä silmukalla.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.