Yarn-Spirit

Pusero Simppeli

Koko M/L

Novitan Pirta-lankaa 6 kerää (á 100g) (ainakin Citymarket myy)

puikot 4½ ja 5

18s suoraa neuletta puikoilla 5 = 10 cm

Kuva tässä.

Takakappale

Luo 96s puikolle 4½ ja neulo 2o, 2n joustinneuletta 5cm lisäten viimeisellä nurjan puolen kerroksella tasavälein 6s.
Vaihda työ puikolle nro 5 ja aloita suora neule. Lisää vielä molempiin reunoihin 1s kaksi kertaa kolmen cm:n välein. Työssä on nyt 106s.

Neulo kunnes työ on helmasta puikkoon mitattuna 48 cm.

Päätä molemmissa reunoissa 1s kainalon merkiksi. Jatka neulomista kunnes kainalosta mitattuna on 20 cm. Päätä sitten keskimmäiset 28s ja tee molemmat puolet erikseen. Päätä vielä pääntien reunassa kerrosten alussa 2 ja 1 silmukkaa. Päätä samanaikaisesti olkapään 35s kahdessa erässä: 18 ja 17s. Kädentien tulisi olla nyt 22cm ja koko kappaleen 70 cm.

Neulo toinen puoli vastaavasti.

Etukappale

Neulo samoin kuin takakappale siihen asti kun kainalosta lähtien olet neulonut 15 cm. Päätä keskimmäiset 22s ja neulo molemmat puolet erikseen. Päätä vielä pääntien vieressä kerrosten alussa 3-2-1 s. Jatka neulomista suoraan ja päätä olkapää samalla korkeudella kuin takakappaleessa.

Neulo toinen puoli vastaavasti.

Hiha

Luo 38s ja neulo 2o, 2n joustinta 5cm. Lisää viimeisellä nurjan puolen kerroksella tasavälein 7s (yht. nyt 45s).

Lisää 1s/reuna aina 5 krs:n välein. Kun on neulottu 44 cm, päätä kahden seuraavan kerroksen alussa 1s. Seuraavalla kerroksella päätä kaikki loput silmukat. Hihan pituus on 45 cm.

Viimeistely

Ompele kappaleet yhteen. Poimi kaula-aukosta sopiva määrä silmukoita puikolle 4½ (itselläni oli 100s). Neulo 1o,1n joustinneuletta n. 6 cm ja päättele löyhästi. Käännä puolet neuleesta nurjalle ja ompele joustavasti resorin tyveen.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.