Yarn-Spirit

Koulupusero tytölle

Lanka: Miami, vajaa 7 kerää

Puikot: nro 4½, kaula-aukkoon puikot 3½

Neuletiheys: 19s suoraa neuletta puikoilla 4½ = 10 cm

Tytölle joka käyttää koon 152 cm vaatteita

Kuva täällä.

Takakappale

Aloitus: Luo 91s, neulo 2 krs:ta oikein ja aloita sitten mallineule neuloen 29s:lla keskellä malliruudukon mukaan, muuten sileää neuletta (huom! sivuissa olevien kahden silmukan mallineule toistuu neljän ensimmäisen kerroksen mukaisena koko työn ajan vaikka sitä ei ole piirretty 13. ja 14. kerrokselle).
Neulekuviom

Kun kappaleen korkeus on 8 cm, kavenna molemmissa reunoissa 1s.

Toista kavennukset 8 cm:n välein vielä 3x (jää 83 s).

Kun olet neulonut 8 kuviota + 2 kerrosta seuraavasta kuviosta (työn pituus n. 40 cm keskeltä mitattuna), aloita kainalot.

Päätä molemmissa reunoissa 2, 1 ja 1 s kerrosten alussa (jää 75 s)

Kun kainalosta lähtien olet neulonut 15 cm (=3 kuviota), aloita kaula-aukko:

Päätä keskimmäiset 23s ja neulo sitten molemmat puolet erikseen. Päätä vielä pääntien reunassa 2 ja 1 s. Kun kädentie on 17 cm, päätä olkapään s:t.

Etukappale

Neulo samoin kuin takakappale siihen asti kunnes olet neulonut kainalosta mitattuna 10 cm (kaunein tulos saavutetaan jos mitta sattuu täyden kuvion kohdalle). Tee kaula-aukko: Jätä keskimmäiset 13 s odottamaan ja neulo ensin pääntien toinen puoli.

Päätä pääntien reunassa kerrosten alussa 3 – 2 – 1 – 1 – 1 s:aa. Kun kädentien korkeus on 17 cm, päätä loput olan 23 s. Neulo toinen puoli vastaavasti.

Hihat

Luo 40 s ja neulo 2 krs:ta oikein. Merkkaa sitten hihan kaksi keskimmäistä silmukkaa, joilla aloitat neuleen ruudukon kahden reunimmaisen sarakkeen mukaan. Kuvio toistuu samana olkapäälle asti.

Kun olet neulonut 5 cm, aloita levennykset. Lisää 1 s molempiin reunoihin kahden reunasilmukan sisäpuolelle. Toista levennykset joka 6. krs:lla kunnes silmukoita on 62 s. Jatka ilman levennyksiä kunnes hihan pituus on 41 cm. Aloita kainalo. Päätä kerrosten alussa 3 – 2 – 8 x 1 – 2 – 2 – 2 – 3 – 4 ja loput 10 s kerralla.

Viimeistely

Ompele etu- ja takakappaleiden sivu- ja olkapääsaumat. Ompele hihojen saumat ja kiinnitä hihat miehustaan. Poimi lyhyelle pyöröpuikolle (tai sukkapuikoille) nro 3½ pääntien reunasta 92s ja neulo suoraa neuletta kunnes kaula-aukon reunus kääntyy sopivasti rullalle. Päätä sopivan löyhästi että mahtuu pään yli.

( Jos huomaat ohjeessa oleellisen virheen, ole hyvä ja lähetä kommenttisi niin tiedän korjata. )

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.