Yarn-Spirit

Polvisukat naiselle

Novita 7 veljestä lankaa 185 g

Puikot nro 4

kuva täällä

Luo 64s ja jaa neljälle puikolle. Neulo 1o, 1n joustinneuletta 4 cm.

Kierroksen vaihtumiskohta on sukan taka-keskiosa.

Voit jakaa varren neulomisen ajaksi silmukat työskentelyyn sopivasti neljälle puikolle.

Aloita mallineule kierroksen vaihtumiskohdasta.

Neulo 11o *4n, 3o, 4n, 3o, 4n*, 6o, toista *—-*, 11o.

Jatka neulomista tässä järjestyksessä ja neulo 3o raidat noudattaen ruutuohjetta, toistaen sen kerroksia 1-4. Näihin 3o -raitoihin siis tulee ”valeletti”.

neulekaavio

Ohje piirroksen toiselle ja kolmannelle kerrokselle:
2. krs: Nosta neulomatta kolmen silmukan raidan ensimmäinen silmukka, neulo kaksi seuraavaa silmukkaa oikein, vedä neulomaton silmukka kahden oikein neulotun ylitse (jää siis kaksi silmukkaa).
3. krs: Neulo saman raidan ensimmäinen silmukka oikein, ota langankierto puikolle ja neulo seuraava silmukka oikein (seuraavalla kerroksella langankierto neulotaan oikein, jolloin raidassa on taas kolme silmukkaa)

——————————————

Kun työ on 15 cm, tee taka-keskelle 2 kavennusta keskimmäisten kahden silmukan molemmin puolin siten, että ensimmäisen puikon alussa neulot toisen ja kolmannen silmukan oikein yhteen ja neljännen puikon lopussa teet ennen viimeistä silmukkaa ylivetokavennuksen.

Toista kavennukset kerran 8.:lla kerroksella ja sen jälkeen 6x joka 4. kerroksella (jää 48s).

Jatka neuloen ilman kavennuksia kunnes koristeraidassa on 25 ”reikää”. Viimeisen ”reiän” jälkeen (= mallikuvion toisen kerroksen jälkeen) älä enää tee langankiertoja (työhön jää 11s/puikko).

Jaa nyt silmukat puikoille taka-keskiosasta lähtien niin, että kaikilla puikoilla on 11s.

Neulo yksi kerros oikein ja sen jälkeen vielä seuraavaa kerrosta neljännen puikon alkuun. Yhdistä sitten puikot 4 ja 1 ja neulo vahvistettu kantapää 22 s:lla.

Oikea puoli : Nosta 1. silmukka o neulomatta, neulo seuraava silmukka o, nosta seuraava s neulomatta, neulo seuraava s oikein, nosta seuraava s, neulo 1s o, nosta 1 s….. jne kerroksen loppuun, missä neulo viimeinen s. oikein. Käännä työ.

Nurja puoli: Nosta 1. silmukka o neulomatta ja neulo muut silmukat nurin, paitsi viimeinen silmukka oikein. Käännä.

Toista näitä kahta kerrosta kunnes olet neulonut 8 cm ja viimeiseksi nurjan puolen kerroksen.

Op: neulo edellistä ohjetta noudattaen 15s (viimeinen on nostettu s) ja sitten 2 seuraavaa silmukkaa takareunoistaan oikein yhteen. Käänny.

Np: nosta 1. s neulomatta lanka työn edessä ja sitten nurjaa kunnes puikolla on 7s, neulo 2 seuraavaa s nurin yhteen. Käänny.

Op: Nosta 1. s ja jatka mallineuletta vielä 7 s, neulo sitten 2 s takareunoistaan o yhteen (neulomatta jää nyt 4 s). Käänny.

Np: nosta 1. s neulomatta lanka työn edessä ja sitten nurjaa 8 s, neulo sitten 2 seuraavaa silmukkaa n yhteen ( neulomatta jää nyt 4 s). Käänny.

Op: Jatka samaan malliin kavennuksia siten, että reunassa olevat silmukat vähenevät yhdellä per kerros.

Viimeinen kavennuskerros on nurjan puolen kerros ja puikolla on nyt 10 s.

Käännä työ ja neulo 10s oikein. Poimi sitten neulomissuunnassa olevan kantapään reunasta neulelangalla 14s (käytä virkkuukoukkua apuna jos tarvis).

Neulo kaksi seuraavaa puikkoa oikein ja poimi seuraavasta kantapään reunasta 14 s ja neulo tälle puikolle puolet seuraavalla puikolla olevista kantapään silmukoista (=5s).

Pidä tätä kohtaa jatkossa kierroksen vaihtumiskohtana (=kantapään keskiosa) ja seuraava puikko on työn 1. puikko.

Jatka neulomista ja tee samalla kiilakavennukset joka toisella kerroksella seuraavasti:

Neulo 1. puikon silmukat oikein kunnes jäljellä on 3 s. Neule seuraavat 2s oikein yhteen ja viimeinen silmukka oikein. Neulo puikot 2 ja 3 ilman kavennuksia.

Puikon 4 alussa neulo 1s oikein ja seuraavat 2 s takareunoistaan oikein yhteen.

Neulo seuraava kerros ilman kavennuksia ja toista sitten taas kiilakavennukset samoissa kohdissa kuin äsken.

Lopeta kavennukset kun kaikilla puikoilla on 11 s. ja jatka sitten neulomista suoraan kunnes kantapään poimituista silmukoista lähtien mitattuna on 18 cm.

Aloita kärkikavennukset seuraavasti:

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka oikein yhteen.

Neulo 2. ja 4. puikon alussa 2. ja 3. silmukka takareunoistaan oikein yhteen.

Jatka kaventaen joka kerroksella, kunnes jäljellä on 2s / puikko. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele nurjalle. Päättele samoin muutkin langanpäät.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.