Yarn-Spirit

Virkattu jakku

Koko XL

Lanka: Novita Wool 10 kerää tai jotain muuta saman paksuista lankaa

4 nappia

Koukku: Aero 3½

Kuva täällä

Virkkaa aluksi oheisen valokuvan mukainen mallitilkku. Sen koko on lähes millilleen 10×10 cm. Mikäli virkkaamasi tilkun koko poikkeaa oleellisesti, vaihda koukkua tai lankaa tai molempia.

Takakappale:

Virkkaa 129 kjs + 3 kjs kääntymiseen (3kjs = 1. pylväs). Virkkaa seuraava pylväs koukusta lähtien 5.:een ketjusilmukkaan. Jatka virkaten 1 pylväs jokaiseen ketjusilmukkaan koko kerroksen ajan.
Tarkista että 1.:llä kerroksella on nyt 129 pylvästä.

Jatka virkkaamista piirroksen 1 mukaan kerrokset 2-5.
Toista sitten kerroksia 2-5, kunnes kerroksia on kaikkiaan 41. Aloita sitten kainalot.

Virkkaa piirroksen 2 mukaan (huom. op ja np kerrosten suunta). Kun olet virkannut piirroksen kerrokset, jatka perusmallikertojen virkkausta, kunnes kädentien korkeus on n. 22 cm ja olet viimeksi virkannut kerroksen jolla on vain pylväitä. Aloita sitten kaula-aukko.

Virkkaa nurjan puolen kerrosta reunasta lähtien: 8kjs, 3p, 5kjs, 3p, 5kjs, 3p, 5kjs, jätä väliin 3p, tee seuraaviin 3p:seen 3 p yhdistettynä. Käännä työ.

Virkkaa 5kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 1p.

Katkaise lanka.

Aloita toinen olkapää nurjalla puolella kaula-aukon puolelta kolmen yhteen virkatun pylvään ryhmällä vastaavasta kohdasta kuin toisessa olkapäässä. Jatka: 5kjs, 3p, 5kjs, 3p, 5kjs, 3p, 5kjs, 1p. Käänny.

Virkkaa: 5kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 3p, 2kjs, 1ps kaareen, 2kjs, 1p kolmen yhteen virkatun pylväsryhmän huippuun. Katkaise lanka.

Vasen etukappale

Virkkaa 69kjs + 3kjs kääntymiseen. 3kjs = kerroksen 1. p. Virkkaa seuraava pylväs koukusta lähtien viidenteen kjs:aan. Tarkista, että kerroksella on 69 pylvästä. Käänny.

2. krs: 5p (= nappilista), *5kjs, jätä 3p väliin, 3p*, toista *—–*vielä 9 kertaa, päätä krs 5kjs, 1p viimeiseen pylvääseen.

Virkkaa mallivirkkausta ja muista reunassa oleva 5p:n nappilista.

Kun helmasta lähtien on virkattu 41 kerrosta, tee kädentie piirroksen 3 mukaan.

Viimeisen kainalokavennuksen jälkeen virkkaa 9 kerrosta.

Viimeksi tulee kerros jossa on vain pylväitä.

Aloita kaula-aukko piirroksen 5 mukaan kerrokselta 2, joka on nurjan puolen kerros. Kun olet virkannut piirroksen kerrokset, jatka suoraa vielä 9 kerrosta ja katkaise sitten lanka.

Oikea etukappale

Virkkaa vasemman etukappaleen peilikuvana.

Tee kainalokavennukset piirroksen 4 mukaan ja kaula-aukko piirroksen 6 mukaan.

Hiha

Virkkaa 51 kjs + 3 s kääntymiseen (3 s = ensimmäisen kerroksen 1. pylväs). Virkkaa seuraava pylväs koukusta lähtien viidenteen kjs:aan. Ensimmäiselle kerrokselle tulee siis 51 pylvästä = piirroksen 7 eka rivi.

Jatka virkaten ensin piirroksen 7 loput rivit ja toista sen jälkeen reunalevennyksiä toistaen väliä A-B kunnes olet virkannut 45 kerrosta ja viimeisenä on kerros jolla on pelkkiä pylväitä.

Virkkaa sitten piirroksen 8 mukaan aloittaen nurjan puolen kerrokselta piirroksen kolmannelta riviltä. Kun piirroksen kerrokset on virkattu, jatka ilman kavennuksia.

Kun kainalosta lähtien (kavennuskerrokset mukaan lukien) on virkattu 8 krs:ta, viimeisenä pylväskerros, aloita hihan pyöriö piirroksen 9 mukaan, sen toiselta kerrokselta.

Tässä piirroksessa on työn kaikki silmukat. Ole tarkkana oikean ja nurjan puolen kerrosten suhteen. Kiinnitä huomiota myös reunojen pylväsmääriin ja ketjusilmukkamääriin. Reunojen yhdistetyt pylväät voit tehdä joko 1:n tai 2:n langankierron pylväinä käsialasta riippuen. Tärkeintä on ettei reuna kiristä, eikä liioin löpötä. Kun olet virkannut piirroksen viimeisen kerroksen, katkaise lanka.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Ompele sivusaumat ja olkapääsaumat samoin kuin hihojen saumat. Ompele hihat paikoilleen. Virkkaa kaula-aukon reunaan 1 krs kiinteitä silmukoita, 1 krs pylväitä ja vielä 1 krs kiinteitä silmukoita. Napinläpiä ei tarvita, sillä normaalikokoiset napit mahtuvat pylväiden välistä. Höyrytä työ kevyesti, älä paina. Ompele napit paikoilleen.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.