Yarn-Spirit

Lautasliinarenkaat

Tarvitset: Virkkauslankaa, koukun nro 1,75 (tai lankaasi sopivan) ja napakan pahvihylsyn. Itse käytin hylsyä jonka halkaisija on 3 cm, mutta jos haluat, voit tehdä isompiakin. Jos sisälle on tarkoitus laittaa kankaiset lautasliinat, kannattaakin valita isompi hylsy.

Jos haluat, voit myös ostaa muovirenkaita, joiden ympärille virkkaat mansetin.

Kuva lautasliinapidikkeestä täällä.

Aloitus:

Kierrä hylsyn ympärille lankaa kahdeksan kierrosta (tai enemmänkin jos lankasi on kovin ohutta) ja vedä hylsy pois sisältä. Virkkaa lankalenkin ympärille kierros kiinteitä silmukoita, ei liian tiheään, mutta ei liian harvaankaan.

1. kerros: *3kjs, jätä seuraava silmukka väliin, 1ks*. Toista tähtien väli vielä kymmenen kertaa = sinulla on nyt 11 ketjusilmukkakaarta. (Jos käytit isompaa hylsyä lenkin tekoon, niin virkkaa ketjusilmukkakaaria niin monta, että renkaasta jää vain vajaat puolet virkkaamatonta osaa).

2. kerros: 1kjs, käänny, 1ks kjs-kaareen, 3:n yhdistetyn pylvään ryhmä kaareen (ensimmäisen kaaren ensimmäinen pylväs muodostuu kolmesta ketjusilmukasta), 3 kjs, 3:n yhdistetyn pylvään ryhmä seuraavaan kjs-kaareen jne krs loppuun.

3. kerros: 7 kjs, käänny, 1 ps edellisen kerroksen pylväsryhmän huippuun. Toista koko kerroksen ajan.

4. kerros: 1 kjs, käänny, piilosilmukoita 7:n ketjusilmukan kaaren keskelle asti, 5kjs, 1 ps ensimmäiseksi virkatun kjs:n tyveen, 4 kjs, 1ks seuraavan kjs-kaaren keskelle, 5 kjs, 1 ps ensimmäisen kjs:n tyveen jne kerros loppuun.

Katkaise lanka ja päättele.

Voit tärkätä renkaat, mutta pelkkä silityskin riittää – riippuen vähän langastakin.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.