Yarn-Spirit

Patakinnas

Tarvikkeet: Novita 7 veljestä -lankaa, mustaa 1 kerä, muihin väreihin riittävät langantähteet. Kuva valmiista kintaasta tässä.

Sukkapuikot nro 4. Oma kintaani on suun ympäri mitattuna n.28 cm. Neuleeni on aika napakkaa, joten jos neulot väljempää, niin vaihda ohuemmat puikot.

Kämmenpuolen vahvistukseksi mustaa askarteluhuopaa. Itse ostin Tiimarista 2 kpl 19X30 cm:n kokoista levyä. Sitä oli kahta eri paksuutta, mutta paksumpi oli liian kankeaa, joten laitoin kaksinkertaisena sitä ohuempaa.

Ohje:
Luo 56 s ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo suljettuna neuleena 10 kerrosta, vuorotellen 1 krs o, 1 krs n. Jatka neuloen sileää oikeaa neuletta kunnes työ on 11,5 cm.

Jätä nyt kämmenpuolen silmukat odottamaan ja yhdistä selkäpuolen silmukat samalle puikolle ja jatka työtä neuloen tällä puikolla edestakaista sileää neuletta.

Aloita kuvio ruutumallin mukaan. HUOM! Lisää 1.:llä kuviokerroksella 1 s molempiin reunoihin saumanvaraksi.

Ruutumallissa tyhjät ruudut ovat valkoisia, tumman harmaat mustia, vaalean harmaat harmaita ja punaiset punaisia.

Neulo kuvion jälkeen vielä neljä kerrosta niin että valkeaa osaa on kaikkiaan 16 kerrosta.

HUOM! Päätä 15. ja 16. krs:n alussa 1 silmukka.

Neulo sitten kämmenpuolen silmukoilla mustaa, lisäten 1.:llä kerroksella 1s molempiin reunoihin saumanvaraksi. Neulo 16 kerrosta ja kahdella viimeisellä kavenna reunoista pois lisätyt silmukat.

Jätä sitten langalle sekä mustasta kämmenpuolesta, että valkoisesta selkäpuolesta 6 reunasilmukkaa odottamaan peukaloa varten. Katso, että tulkku jää käden selkäpuolelle.

Ota kaikki muut silmukat puikoille, lisää peukalonhankaan kämmenpuolen ja selkäpuolen väliin 2 uutta silmukkaa ja jaa silmukat niin että puikoilla on vuorotellen 12 – 11 – 12 – 11 silmukkaa.

Jatka neuloen mustalla suljettua sileää neuletta valkoisesta raidasta mitattuna 9 cm (tai haluttu) ja aloita sitten kärkikavennukset.

Kavenna joka kerroksella. Tee ylivetokavennus 1. puikon alussa, 2o yht. 2. puikon lopussa, ylivetokavennus 3. puikon alussa ja 2o yht. 4. puikon lopussa.

Kun silmukoita on jäljellä 4s / puikko, päättele silmukat ja ompele tasainen kärki nurjalta puolelta.

Ota peukalon silmukat puikoille. HUOM! Neulo koko peukalo kaksinkertaisella langalla. Poimi peukalon hangasta 4 uutta silmukkaa = 16 s yhteensä ja jaa ne kolmelle puikolle. Neulo n. 5 cm. Neulo sitten 2s o. yht. joka puikon alussa kunnes on jäljellä 2s / puikko.

Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Päättele nurjalle.

Päättele kaikki langanpäät. Ompele sivusaumat. Ompele pihlajan oksa ja marjat silmukoita jäljentämällä oman mielesi mukaan. Jos työtäsi helpottaa, niin piirrä ensin malli tuohon ruudukon tyhjään osaan. Silmukoiden jäljentämiseen löytyy ohje esim. nettiosoitteesta:

http://kirsij.vuodatus.net/page/neuvoja

Lopuksi piirrä voipaperille kaava kämmenpuolen vahviketta varten. En laita sitä mukaan, koska tekemäsi lapanen ei välttämättä vastaa mitoiltaan omaani. Leikkaa kaavan mukainen vahvike kaksinkertaisesta askarteluhuovasta ja ompele se nurjalle puolelle esim. kaksinkertaisella rihmalangalla kuten itse tein.

 

Jos ohjeessa on puutteita tai virheitä, ole kiltti ja kerro niistä minulle kommentti -osiossa.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.