Yarn-Spirit

Tulppaani lapaset

Koko: Naiselle n. 8½ tai L

Lanka: Novita Nalle, kerä mustaa, vähän punaista. Vihreää Sandnes Garn Smart superwash -lankaa 1 kerä.

Puikot: sukkapuikot nro 3

Kuva valmiista lapasista täällä

Neulekuvion ruutumalleissa on sekä vasemman, että oikean lapasen malli, joissa on työn kaikki 44 silmukkaa ja keskikohta merkittynä alareunaan.

Työvaiheet: Ensin neuloin kahdella puikolla kuvion alareunasta lähtien kukan viimeiselle kerrokselle asti. Sitten jaoin työn neljälle puikolle ja aloitin mustalla kärkikavennukset.

Viimeksi poimin aloitusreunasta yht. 44 s neljälle puikolle ja neuloin varren suljettuna neuleena 1o, 1n joustinta 5 cm ja lopuksi tein peukalon.

Kirjoneuleessa minulla oli joka värin vaihtumisvälille oma pikku kerä. Ainut kohta missä lanka kulki toisen värin yli, on musta lanka kukkavarren takana. Värien vaihtumiskohdissa kiersin langat toistensa ympäri.

Tässä hommassa ovat käteviä tarkoitukseen valmistetut muoviset lätkät joiden ympärille eriväriset langat keritään. Hyvä puoli on se, että nämä kerät eivät purkaannu itsestään vaikka roikkuvat työn takana.

Voit halutessasi tehdä myös suoran lapasen suun. Neulo silloin ensin n. 2 cm, tee sitten reikäkerros, jota myöten käännät valmiin lapasen varren suun kaksinkerroin ja ompelet kiinni lapasen sisäpuolelle. Näin saat kauniin pykäreunan. HUOM. Jos teet tämän suoran lapasensuun, niin neulo ennen kuvion aloitusta n. 5 cm reikäkerroksesta mitattuna.

Oikean käden lapanen:

Luo mustalla langalla 44s ja aloita suora neule edestakaisin kahdella puikolla. Neulo kaksi kerrosta ja aloita sitten kuvioneule malliruudukon mukaan.

Neulo peukaloa varten jollakin poikkeavalla värillä 8 s sinisellä merkittyyn kohtaan siten, että kun olet neulonut nuo silmukat, siirrä ne takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne uudelleen vihreällä plus vielä se yksi vihreä niiden jälkeen.

Kun tulppaanin viimeinen kerros on neulottu, jaa silmukat neljälle puikolle = 11s/puikko. Aloita suljettu neule ja tee kärkikavennukset joka kerroksella seuraavasti:

1. puikon alussa 1 o, nosta 1s, neulo 1o ja vedä nostettu silmukka tämän yli.

2. puikon lopussa neulo ennen viimeistä silmukkaa 2o yht. ja viimeinen s. o.

3. puikon alussa kuten 1. puikolla

4. puikon lopussa kuten 2. puikon lopussa.

Kun jäljellä on yht. 8s, katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien s:n läpi.

Päättele kärki sekä muut langanpäät ja ompele lapasen sivusauma.

Varsi:

Poimi aloitussilmukoista neljälle puikolle 11s kullekin ja aloita 1o, 1n joustinneule. Kun varsi on 5 cm tai haluttu, päättele silmukat löyhästi.

Peukalo:

Ota peukalolangalta kahdelle puikolle 8s kummallekin + vielä yksi silmukka molemmista sivuista. Jaa silmukat kolmelle puikolle; 6s kullekin ja neulo vihreällä langalla suljettuna neuleena 5,5 cm (tai haluttu). Neulo sitten joka kerroksella puikon alussa 2s o yht. kunnes on jäljellä 2s/puikko. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.

Jos huomaat ohjeessa virheen, ole ystävällinen ja kerro siitä minulle.

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.