Yarn-Spirit

Kuvat suurenevat klikkaamalla – Klick to enlarge pictures


Pari vuotta sitten virkkasin kaksi tämmöistä pitsikappaa. Ystäväni pyysi minua virkkaamaan verhon itselleen ja tein työtä käskettyä. Yritin päätellä kuinka pitkä sen pitäisi olla, että se pesussa kutistuttuaan olisi sopiva. No, liian pitkähän siitä tuli. Siispä otin sen itselleni ja virkkasin hänelle toisen kun en raaskinut purkaa. Omani on nelisen metriä pitkä ja toinen verho puolisen metriä lyhyempi.
Tätä mallia on helppo jatkaa yläreunan kuviolla haluamansa korkuiseksi.
Malli: Anna Special Filethäkeln 621/23
Lanka:  Finla Kalalanka, 6-säikeinen, 100 % pv.

 A few years ago I crocheted two lace valances. My friend asked me to make one for her and I did –  but it became too long. I knew that the yarn will shrink when it’ll be washed. Well – the curtain didn’t shrink enough to be good at her window. So I took that one and made another one for her. Mine is about four meters long and my friend’s maybe half a meter shorter.
This pattern is easy to crochet as high as you want.
The pattern: Anna Special Filethäkeln 621/23
Yarn:  Finla Kalalanka, 6-säikeinen, 100 % cotton

2 Responses to “Virkattu kappa – Crochet Valance”

  1. Arja

    Hei!

    Ihastuin tuohon virkkaamasi kappaan. Kertoisitko onko siinä kaksoispylväitä tai olisiko sinulla mitään ”piirrosta” tuosta kuviosta tai antaa linkkiä mistä siihen löytyisi ohje? Ostin juuri valkoista kalalankaa ja tuo malli olisi kovasti mieleeni. En ole virkannut moneen vuoteen ja tuntuu taito ruostuneen silmukoiden laskemisessa 🙂 Kiitokset vastauksestasi jo etukäteen ja mukavaa vuodenvaihdetta! T: Arja


  2. Hei Arja! Mukava kuulla, että malli on myös sinun mieleesi. Siellä on kuvan alla tekstissäkin tästä maininta, mutta kerron sen vielä, että malli on otettu käsityölehdestä jonka nimi on: Anna Special Filethäkeln ja mallin numero on 621/23. Lehden mukana on kaava-arkit, joissa on virkkuumallit ruudukolla. Muistelen, että aika isossa koossa. Voisitkohan löytää ko lehden esim. kirjastosta? Kerro, ellet löydä, niin etsin ohjeen ja katson mitä voisin asian hyväksi tehdä.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.