Yarn-Spirit

Piikkutytön setti
Klick to enlarge.

Piakkoin syntyvälle vauvalle tein onnittelulahjaksi tämän vaatesetin. Ohje löytyy Tekstiiliteollisuuden ilmaisesta teetee-verkkolehdestä nro 1/2017 – ja ohje on ”malli numero 3”.
Seuraavasta osoitteesta voit tilata kyseisen verkkolehden
http://www.tekstiiliteollisuus.info/?lang=fi

Neuloin ohjetta mukaellen myssyn, nutun ja housut. Loput asusteet ovat
”omasta päästä”.

Nutun olen neulonut ohjeesta poiketen pintaneuleena seuraavasti: 6 kerrosta ainaoikein neuletta, sitten 1 krs oikein, 1 krs nurin, seuraava oikean puolen krs 1o-*lk-2o yht.*, toista tähtien väliä krs:n loppuun (katso että langankiertojen määrä vastaa yhteen neulottujen silmukoiden määrää), seuraava np:n krs neulotaan nurin ja sitten toistetaan ohje alusta, eli 6 kerrosta ainaoikein jne.

Lapasiin olen neulonut pintaneuleen seuraavasti:
1. krs: 2n-*3o, 2n*-toista tähtien väliä krs loppuun. 2. krs: toista edellisen mukaan. 3. krs: 2n-*lk-nosta 1 silmukka neulomatta,neulo 2 o yht, ja vedä nostettu silmukka yhteenneulottujen yli-lk-2n*-toista tähtien väliä krs loppuun.  4.-6. krs neulotaan kuten 1. krs. Nämä lapaset ovat ilman peukaloa.

Toiset lapaset ovat resorin jälkeen suoraa neuletta ja niissä on peukalo. Virkkasin myös molempiin selkäpuolelle kukkasen. Kukkien ohjeita löytyy netistä jopa videona.

Sukkienkin ohjetta olen muuttanut alkuperäisestä ja käyttänyt varsiin samaa pintaneuletta kuin lapasiin.

Sekä lapasten, että sukkien resorit ja joustinneuleet olen neulonut 1o, 1n, mutta oikean silmukan olen neulonut sen takareunasta.

…………………………………………………

A little girl, who will be due to be born in this month, will get this Baby clothes set from me.
I found the knitting instruction on the web pages of tekstiiliteollisuus. The text is given in Finnish only. I’ve made some changes to the patterns and to the instructions.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.