Yarn-Spirit

IMG_8432 - 72mm

Sateita pidellessä aloitin joululahjojen neulomisen. Ensimmäisenä niistä valmistui tämä kalastajapusero, joka on saajansa toivomus. Sain malliksi valokuvan, jossa ei näkynyt puseroa edes kauluksesta kainaloon asti. Yritin sitten löytää eri ohjeista kuvan esittämät kuviomallit joita puserossa on ihan kiitettävästi.

Osviittaa antavana ohjeena minulla oli Garnstudion sivuilta löytämäni puseromalli DROPS 52-7. Muutin kuitenkin mallia tarpeen mukaan, mm. lisäten erilaisia lettejä ja muuttaen hihat toisen tyyppisiksi sekä kuvioiltaan, että istutukseltaan. Ohjeessa on raglan hihat, mutta minä neuloin tavalliset hihat. Myöskään kaulus ei ole ohjeen mukainen.

Ohjeessa suurin koko on M/L. Tein puseron XXL kokoiselle miehelle, joten aloitin helmaresorin 316 silmukalla, enkä lisännyt silmukoita mallineuleeseen siirtyessäni. Valitsemallani langalla neulottuna puikoilla 5,5 koko riittää isolle miehelle.

Lankana minulla oli Drops Alaska ja sitä kului suurimpaan kokoon 1,5 kg. Puikot helmaan ja kaulukseen 4½ ja muutoin 5,5.

————————————————–

I spent rainy days knitting Christmas presents. The first one of them was this fisherman-sweater. This was wished by my son and I got from him a picture showing just the upper part of sweater. I took pattern models from several different instructions and found one sweater model from the web pages of Garnstudio that I partly used but also changed a lot. The model is DROPS 52-7. The yarn I used is Drops Alaska and the circular needles were 4½ mm and 5,5 mm.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.