Yarn-Spirit

DSC_0008 –mm

Etsin pitkään hyvän mallisen hupun ohjetta, sillä semmoisella olisi käyttöä monelle läheiselleni. Se sopii kypärän alle lämmikkeeksi moottoripyöräilijälle, anorakin hupun alle pilkkijälle tai metsämiehelle taikka muuten vain päähän ulkoillessa. No minun onnellani ei ohjetta löytynyt, joten kehittelin itse mallin joka on helppo toteuttaa.

Tämä kuvan huppu on neulottu Novitan Nordic Wool langasta jota ostin kolme kerää. Käytin 40 cm:n pyöröpuikkoja nro 4½ ja nro 4 sukkapuikkoja päälakea neuloessani. Ensimmäisestä yrityksestä tuli napakammin päähän istuva, mutta tämä toinen tuntuu nro 58 lakkia käytävästä (siis itsestäni) mukavammalle ja venyy kyllä suurempaankin päähän.
Laitan mukaan ohjeen molempiin. Tuo pienempi versio saattaa olla enemmän naisia miellyttävä.

Ohjeet löytyvät tästä

DSC_0007m

I tried badly to find instructions for a well-fitting hood because many of my relatives and friends would be glad to get one. It would be warm under the helmet while motor biking. Also the persons who go ice fishing or hunting would need this hood. But I didn’t find any instructions so I had to create my own one.

I knitted this hood of Novita’s yarn “Nordic Wool” and it took less than three balls. The hood that I knitted first became more the size for ladies but another one is good size for men.
The instructions are here in Finnish only.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.