Yarn-Spirit

Virkkasin tämän jakun jo syksyllä, mutta sen saaminen nettisivulle on vienyt aikaa sillä päätin liittää mukaan myös ohjeen ja se taas ei ollutkaan niin yksinkertainen juttu. Kun en keksinyt parempaakaan konstia piirrosten tekemiseen, piirsin ne käsin ja skannasin sitten liittääkseni ohjeen selvennykseksi. Lopputulos ei tietenkään ole sama kuin graafisella ohjelmalla tehtyjen piirrosten, mutta toivottavasti niistä kuitenkin saa selvää jos joku haluaa tehdä kyseisen takin.
Ohje löytyy täältä.

Lankana käytin Novitan Wool -lankaa, jota kului n.10 kerää. Tämänhän voi virkata myös jostain saman paksuisesta puuvilla- tai bambulangasta niin saa kevyemmän ja kesäisemmän.

Työ on tosi helppo toteuttaa ja edistyy nopeasti kun pääsee alusta jyvälle. Itse olen ainakin kovin tykästynyt takkiini. En niinkään ulkonäön takia, vaan siksi että se tuntuu mukavalle ylläni. Tässä iässä sitä osaa antaa arvoa mukavuudelle.

I crocheted this jacket in the fall but it has taken time to get it to my web sites. I created this jacket and I wanted to publish the pattern.  Because I didn’t have a suitable graphic program, I drew the pattern drawings by hand. Doing that and writing the instructions took time but now at last I’m ready to put it all onto the net. The quality is not as good as if I had done it using some program but I hope that a person who really wants to crochet this jacket is able to read my drawings. I’m sorry that the instructions are in Finnish only. The yarn I used is Novita’s Wool and it took ten balls.

10 Responses to “Virkattu jakku – Crocheted jacket”

 1. Lammas

  Kaunis lopputulos! Haluaisin itselleni samanlaisen, mutta XL-koko on hieman iso. Osaisinkoham soveltaa ja tehdä L-koon?


 2. Hei Lammas! Kiitos viestistäsi. Jos olisin sinä, levittäisin johonkin itselleni sopivan kokoisen puseron tai villatakin ja vertaisin työn edistymistä siihen. Vähentäisin ohjeen kappaleiden keskellä toistuvia mallikertoja niin että työ vastaisi leveydeltään omaa vaatettani. Aloita takakappaleesta niin näet helpommin tarpeellisten kuvioiden määrän. Ei se niin paljon aikaa vie, vaikka joutuisit pari kertaa aloittamaan uudelleen. Virkkauksesta näkee helposti työn leveyden ja korkeuden.
  Kavennukset varmaan osuvat kohdilleen ja pituutta voi taas säädellä kerrosten lukumäärällä. Työn iloa sinulle 🙂

 3. Lammas

  Kiitos näistä vinkeistä!


 4. Laitahan Lammukka postia, kuinka onnistuit 🙂

 5. Lyyti

  Hei, laitoin eilen illalla kotikoneelta viestiä, mutta se ei täällä näkynytkään toisella koneella. Kysyn uudelleen tuosta kuviosta, miten olet tehnyt tuon ketjusilmukkaristikon, montako ketjusilmukkaa siihen tulee ja millä tavoin kiinnität ylemmän ketjusilmukaston, alempien alta ympäri vai muuten kiinni alempiin ktjs? En ole kovin paljon virkannut, enemmän kutonut, mutta tuo takki on niin kaunis, että ostin jo langatkin, mutta toteutus vain tökkii. Enkä ole tottunut lukemaan virkkausten ohjepiirroksia.

  Ihania neulomuksia sinulla kaiken kaikkiaan!
  Lyyti


 6. Kiitos Lyyti kommentistasi. Huomasithan että ohjeessa on 9 erilaista piirrettyä malliruudukkoa joita sinun tulee seurata kirjoitetun ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
  Vastaus kysymyksiisi löytyy malliruudukosta 8. Sen alareunassa on piirroksessa käyttämieni merkkien selitykset. Esimerkiksi yksi piste vastaa yhtä ketjusilmukkaa, pystyviiva pylvästä jne.
  Tämän mukaan kolmen pylvään ryhmien väliin tulee 5 ketjusilmukkaa – sitten seuraavalla kerroksella tulee niiden viiden ketjusilmukan kohdalla 2 ketjusilmukkaa, piilosilmukka keskimmäiseen niistä viidestä silmukasta, 2 ketjusilmukkaa ja taas pylväät ohjeen mukaan.
  Kaiken kaikkiaan sinun kannattaa seurata orjallisesti ohjeen mukana olevia piirroksia mikäli pyrit vastaavaan lopputulokseen minun työni kanssa. Huomaa myös piirrosten sivuilla olevat tekstit, kuten op = työn oikea puoli, np = työn nurja puoli jne. Kaikella on merkityksensä.
  Onnea työhösi 🙂

 7. Niinuska

  Hei,
  kaunis pusero ja niiin herkullinen väri !


 8. Kiitos Niinuska 🙂

 9. Ellu

  Kiitos! Olet nähnyt paljon vaivaa ohjeiden teossa ja ne näyttävät todella selkeiltä. Loma tulossa (aikaa!) ja ajattelin kokeilla virkata tämän takin. 🙂 Jos se tekisi koossa L, mitä luulet, miten ohjetta kannattaisi pienentää?


 10. Kiitos viestistäsi. Enpä osaa muuta neuvoa antaa kuin että ota joku sopiva villatakkisi tai puserosi ja levitä se tasaiselle alustalle. Sitten työn edetessä vähennät kuviokertoja niin leveydestä kuin korkeudestakin sellaisesta kohtaa missä ei ole kavennuksia. Vertaa muutosten kohdalla työsi jälkeä siihen sopivaan vaatteeseen. Näin teen itse jos neuleohje on eri koossa kuin itse haluan 🙂

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.