Yarn-Spirit

Pehmosukat – Soft Socks

huhtikuu 30th, 2013

Minulla oli yksi kerä Puro Batik-lankaa ja mietin mitä siitä voisi tehdä. Kun en voi käyttää villasukkia, varsinkaan paljaalla iholla, päätin kokeilla millaiset sukat tulisi Puro-langasta.
Lisäksi päätin neuloa niihin erilaiset kärkikavennukset kuin aikaisemmin olen tehnyt. Minua on aina rassannut se että sukan kärjen suipoin kohta on varvasrivin keskellä, eihän kenenkään ukkovarvas ole keskimmäisenä. Niinpä sain aikaiseksi sukat, joita on tosi mukava käyttää koti- ja mökkisukkina.
Ensimmäisen sukkaparin koekäytön jälkeen ostin kaksi muuta väriä kyseistä lankaa ja neuloin vielä kaksi paria ihania pehmosukkia.
Ohje tässä, ole hyvä.

I had one ball of yarn Puro Batik and I was thinking how it could be used. I can´t wear woolen socks – especially not on the bare skin. So I decided to knit Puro-socks.
I also knitted the sock-tips differently than usually. I’ve never liked socks that have the big toe in the middle of the sock-tip. My big toe is not in the middle of the foot.
In another photo you’ll see what I mean.
These socks are really soft and nice to wear at home and at the summer cottage.
I had to go and buy more this yarn and now I have three pairs of these socks in different colors.
The knitting introductions are written in Finnish only – here.

2 Responses to “Pehmosukat – Soft Socks”

  1. famu

    Enpä ole tullut ajatelleeksikaan neuloa sukat Puro Batikista.Olen todennut sen sopivaksi Baktus-huiviin.Nyt teen koeneulonnan sukiksi.Kiitos ideasta!


  2. Maailma on ylläreitä täynnä. Itse kokeilin tätä lankaa siksi, että olen villalle allerginen, mutta kuitenkin halusin jotain jalkaan kotona tassutellessani. Eivät ole niin kuumatkaan kuin villasukat. Olen ollut tähän asti tosi tyytyväinen. Olen pessyt näitä sukkia ties kuinka monta kertaa ja ovat pysyneet mielestäni hyvässä kunnossa. Pohjatkaan eivät osoita kulumisen merkkejä. Kannattaa kiinnittää huomiota varren aloitukseen jo silmukoidenluomisesta lähtien, sillä tämä lanka ei jousta jalkaan laitettaessa kuten villalangat. Toivottavasti tulet olemaan tyytyväinen uusiin sukkiisi 🙂

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.