Yarn-Spirit

Kesävauvan odotus tuttavaperheessä innoitti neulomaan myös tämän asukokonaisuuden.
Kaapista löytyi tarkoitukseen sopivaa, ihanan pehmeää Nadine Knitting Yarn-lankaa, jota mekkoon kului vain 104g. Lanka on 60% puuvillaa ja 40% polyakryyliä. Puikkoina minulla oli 3½ joilla neuletiheys 22s=10 cm.
Ohjeen löysin alla olevasta nettiosoitteesta:
http://jaanamaa.vuodatus.net/sivut/ellin-mekko-ohje
Myssyn ohjeen olen ottanut Novitan talvi 2012 numerosta. Olen muuttanut sitä siten, että en neulonut ohjeessa olevaa pintaneule-tähteä, vaan kehittelin myssyn reunaan reikäneuleen jostakin muistini syövereistä.
Tossujen ohje on ollut Novitan Muksu-extrassa v. 2008

The friends of my son are expecting a baby who is due to be born next summer. This information led me to knit this wear set for her.
I had wonderful soft Nadine Knitting yarn that I needed only 104 grams for the dress. The left I used to the hat and slippers.
The pattern for the dress you’ll find in this address:
http://jaanamaa.vuodatus.net/sivut/ellin-mekko-ohje
Pattern for the hat is in the magazine Novita winter 2012 and the slippers were taken from Novita’s “Muksu-extra” year 2008. Talking about the hat – I changed this pattern a little. I didn’t want to knit the star but changed it to this lace knitting.

2 Responses to “Vauvan mekko ja asusteet–Baby’s dress and set”

  1. riitta

    Ihana tuo mekko ja myssy. Tein itsekin tuon mekon, mutta voisitko auttaa tuossa myssyn pitsineuleessa, miten se on tehty? Lankaa jäi vielä senverran jäljelle, että saisin sen aikaiseksi. Minusta tuo pitsikuvio myssyssä sopii hyvin mekon pariksi.


  2. Kiitos Riitta kommentistasi. En kyllä jaksa varmasti muistaa tuota myssyn kuviota, enkä ehdi juuri nyt edes neuloen kokeilemaan. Kuvasta päätellen näyttää sille, että voisit kokeilla koetilkkua seuraavasti: Neulo esim. 6o, * lk, nosta 1s o neulomatta (tarkoittaa, että laita puikko nostettavaan silmukkaan niin kuin normaalisti oikeaa neulottaessa), neulo 1o ja vedä nostettu silmukka neulotun yli*, neulo 6o ja toista taas tähtien väli. Seuraavilla kerroksilla siirrä reiän tekoa aina yhdellä silmukalla eteenpäin. Omassa neuleessani taitaa olla 6 kerrosta reikäneuletta ja sitten muutama välikerros. Kokeilemalla löydät varmasti tuon neuleen jujun.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.