Yarn-Spirit

Joulu meni, vuosikin vaihtui ja nettisivuillani edelleen pällistelevät joulutontut viimeisimpänä työnä.

No pienenä selityksenä tuohon, että kevättalven aikana käyn kansalaisopistossa neljällä eri kurssilla, jotka kaikki ovat ”tietopohjaisia” kursseja, eli joudun valmistautumaan kotona seuraavaa kertaa varten. Lisäksi ovat siivoamiset, ruuanlaitto, ynnä muut kotityöt. Leipominenkin vie aikaa sillä leivon kaikki tarvitsemani gluteenittomat tuotteet itse. Sosiaalinen puoli elämässä täytyy myös hoitaa, eli vastaanottaa mahdolliset kyläilijät ja käydä itse kylässä jos pyydetään. Ja jos aikoo saada nettisivuille aineistoa, täytyy neuloa jotakin, kuvata, käsitellä kuvat, kirjoittaa tekstit ja päivittää sivut.

No eiköhän tämä kaikki ole tarpeeksi yhdelle eläkeikäiselle, selkävikaiselle mummolle, hahaa :). Malttakaa, malttakaa, kyllä näitä käsitöitäkin pukkaa – ja sitä enemmän, mitä lähemmäksi kesää mennään.

Puolivalmiita töitä on laatikossa kolme kappaletta.

Tällä kertaa laitan tänne nämä tossut, jotka neuloin ylijääneestä 7 veljestä -langasta. Ohje on Novitan sukkalehdestä joka taisi ilmestyä vuonna 2011. Ohjeessa on kaksi kokoa; 30 ja 38/39 ja lankana on käytetty Novitan
Isoveli-lankaa.

Itse neuloin koon 38/39, mutta kuten sanottu, Seiskaveikasta, joka on ohuempaa kuin Isoveli. Niinpä tossuista tuli jotakuinkin kokoa esikoululainen. En ole vielä päässyt kokeilemaan kenenkään jalkaan kun suvussani ei ole enää niin pieniä lapsia. Pohjan pituus näissä on 16 cm, mutta venyttämällä riittävät varmaan 19 cm: pituiseen jalkaan, sillä neule on edestakaista oikeaa joka venyy kyllä.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Christmas went, the year changed, and still my most recent handwork on the website are there sitting Christmas elves. A little excuse for this is that during the spring I will be taking part in four different courses at the adult education center and they all give me a lot of homework.  In addition there’s my other housework like cleaning, making food and so on. Baking takes time too because I bake all gluten free stuff I need.

The social life, like meeting friends and relatives takes it’s time as well and if I want to put something to my web site, I have to knit and take pictures and write before I’ll be ready to update it.

Well – how would this be for an excuse? Enough to do for a pension age lady who, having a painful back, has to rest at times too :). You guys be patient – the closer the summer we are going, the more I will have time to make handwork.

This time I’ll show you these knitted slippers. This pattern is in the special issue of Novita, full of sock-patterns. The yarn of the pattern should have been Isoveli but I used 7 Veljestä instead. This yarn is thinner so that my slippers came out smaller than the slippers in the magazine. They should have been size 38/39 but my slippers have sole length about 16 cm.
Fits maybe to a preschooler.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.