Yarn-Spirit

Virkattuani laukun Novitan Hanko-langasta, sitä jäi vielä monta kerää. Yhden kerän tuhrasin tähän koppaan, lopuille mietin vielä käyttöä.
Mallin olen vapaasti muotoillut Kauneimmat Käsityöt lehdessä nro 2/2012 olleen ohjeen pohjalta. Ohjeen kori on suurempi ja virkattu ontelokuteesta koukulla nro 7. Itse virkkasin sen Hanko-langasta koukulla nro 5, yksinkertaisella langalla.
Hanko saattaisi antaa ohjeen mukaisen lopputuloksen virkattuna kaksinkertaisella langalla. Silloin ehkä myös silmukkamäärät ym. pitäisivät paikkansa. Paksumpireunainen kori olisi myös tukevampi. Minua ei kaksinkertaisella langalla virkkaaminen enää houkutellut, sillä olkapää on vieläkin kipeä laukun jäljeltä.
Tämä tekemäni kori oli juuri sopiva kuvan lasikulholle, mutta keksin sen vasta kun olin jo lopetellut työni. Jos olisin huomannut asian työn ollessa kesken, olisin virkannut reunan muutaman kierroksen korkeammaksi.
Tuli mieleeni, että paksusta 100% villalangasta virkattuna kori ehkä olisi käytännöllinen ruokapöydässä kuuman padan ympärillä, puhumattakaan jos vielä tekisi sen huovutettuna.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I had yarn left from the shoulder bag, so I crocheted this basket. I saw the pattern in the magazine “Kauneimmat käsityöt” – nr 2/2012. The basket was bigger and made of much thicker yarn – so I had to change the pattern a lot.
The yarn I used is Novita´s Hanko. The crochet hook size 5 mm.
I think this basket made of some 100% wool yarn would have use as a cover of a hot clay pot at the table.
I didn’t know that this glass bowl would be good inside the basket. If I knew it while making the basket – I would have made it as high
as the bowl is.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.