Yarn-Spirit

Halusin kokeilla jotain uutta ihan omin päin. Woolin uudet värit suorastaan vaativat päästä esille. Tuloksena on nyt sitten tällainen villatakki, joka varmaan jakaa ihmisten mielipiteet kolmeen osastoon: tykkää, ei tykkää ja ei voi sietää.
Neule toteutetaan siten, että pystyraidoitettu helma neulotaan ensin, reunasta poimitaan silmukat ja jatketaan sitten neulomista normaalisuuntaisesti helmasta kainaloihin päin.
Samoin tehdään myös hihat.
Jos päätät neuloa tämän takin, niin ehdotan, että mietit myös tuon helmaosan korkeutta. Jos tekisin takin uudelleen, ehkä neuloisin helmaosan joko korkeammaksi tai matalammaksi, sillä tuo poikkileikkaus juuri tuolla kohdalla korostaa minun mammuttimahaani.
Tältä osin työ on helppo muuttaa, sillä se ei muuta ohjetta muulta osin kuin helmaosan ja kainalon väliä vain neulotaan joko enemmän tai vähemmän riippuen helman korkeudesta.
Tuossa alhaalla on kuva työn nurjalta puolelta pingotuksessa.
Ohje villatakkiin täällä

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

This cardigan is my own design. The new colours of Novita Wool -yarn just made me try something new.
First I knitted the striped hem part of the jacket – then I picked up the stitches and turned to knit to another direction from the hem up to the shoulders.
If I would knit this jacket again – I maybe thought how high the hem should be. Being as high as this it makes me look mammoth.

2 Responses to “Villatakki Raita – Cardigan with stripe pattern”

  1. MiEiVi

    Ihanat värit takissa! Löysin blogisi, kun etsin kynsikkäiden ohjetta ja teinkin miehelleni sellaiset sinun ohjeellasi! Kiitos! 🙂 Blogistani löytyy sinulle tunnustus!


  2. Kiitos MiEiVi viestistäsi ja ennen kaikkea blogistasi löytyneestä tunnustuksesta (= one lovely blog award). En saa jaetuksi sitä kuitenkaan eteenpäin, sillä siinä oli vaatimuksena 15 uutta tunnustuksen saajaa ja täytyy sanoa, etten ehdi olemaan koneen ääressä niin paljon, että voisin sanoa seuraavani noin montaa eri blogia. Itse asiassa mielessäni ei ole kuin yksi blogi jonka nettiosoitteen muistan. Muutenkaan en ole liittynyt ns. sosiaaliseen mediaan, kuten Face Book, Twitter jne. Kiitokset sinulle joka tapauksessa tunnustuksesta ja tervetuloa seuraamaan sivujani myös jatkossa 🙂

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.