Yarn-Spirit

Poikani pyynnöstä olen upottanut sormeni tähänkin, minulle haasteelliseen työhön.
Villapaita itsessään on oma suunnittelemani, pojan mittoihin sopiva. Olen samalla ohjeella neulonut useat hänen paitansa, mm. näillä sivuilla aiemmin esittelemäni Freddy villapaidan.
Pääkallokuvion olen itse piirtänyt Free Hand -ohjelmassa, käyttäen pohjana pientä netistä löytynyttä kuvaa. Sen jälkeen olen sijoittanut piirtämäni kuvan valmiiseen neuleruudukkoon, joita löytyy netistä. Yksi tällainen osoite on: http://www.microrevolt.org/knitPro/
Olen neulonut eri väreillä kuviosta vain laajemmat alueet, kaikki pienet ja kapeat alueet olen ommellut jälkeenpäin valmiin kuvion päälle. Olin kokemattomana kirjoneuleen neulojana jo muutenkin ongelmissa kaikkien pienien värinyssäköiden kanssa, sillä eri värialueet on syytä jokainen neuloa omalta kerältä, etteivät langat ala kiristää pitkien ylitysten kohdalla.
Laitan alle kuvan tästä lankahelvetistä, joka ei kuvan ottamisen aikaan edes ollut vielä pahimmoillaan. 

Villapaidan ohje löytyy ilman pääkallokuviota, jota en voinut laittaa mukaan koska en saanut parin kuukauden odottelusta huolimatta SV:ltä mitään vastausta lupakyselyyni.  

Puseron pääväri on Nalle-lankaa. Muiksi väreiksi käy mikä tahansa samanpaksuinen lanka.

My son asked me to knit this sweater to him. Well – It was quite a big challenge but I got it done after thinking and planning and thinking again. And the pattern – it’s all mine.
I drew the skull pattern using FreeHand program having a little picture – taken from a web page – in the background of my drawing. Then I placed my drawing to a knitting grid that is a free program on a web page. This is one of those addresses where you’ll find them: http://www.microrevolt.org/knitPro/
I knitted only the bigger areas in black and green. The thin and small areas I sewed afterwards.
In one of photos you see my hell of small yarn balls.
The yarn is Novita Nalle (=black). The other colours can be any yarn the same thickness.

3 Responses to “Fanipusero – Sielun Veljet – Fan sweater”

  1. Mika

    Todella hieno! Tuollaista olen halunnut ensimmäisen kerran 20 vuotta sitten. Näytin juuri äitimuorilleni kuvan paidasta ja kysyin jotta onnistuisiko. Sama vastaus kuin 20 vuotta sitten . Ei. Harmi.


  2. Kiitos Mika kehuista. Silloin kun tuon puseron tein, pyysin SV:ltä lupaa laittaa sivuilleni ruudukkomalli tuon neuleen kuvasta. Henkilö jolle laitoin sp:a, lupasi selvittää lupa-asian, mutta vastausta ei koskaan tullut. En sitten uskaltanut laittaa ohjetta nettiin. Joku aika takaperin, jonkun sitä kysellessä, yritin löytää kuvatiedostoja joka paikasta, mutta en enää löytänyt niitä. En siis voi toimittaa ohjetta edes yksityisesti. Hyvää syksyn jatkoa sinulle kuitenkin 🙂

  3. Mika

    Hyvää syksyn jatkoa myös sinulle….

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.