Yarn-Spirit

Koripallotossut – Chucks

tammikuu 9th, 2012

Nämä koripallotossut suunnittelin ja virkkasin joululahjaksi pojalleni. Kuvat on otettu jo syyskesällä, mutta niin oli tehty tossutkin jo kaapin perälle odottelemaan paketointia.
Ohje saattaa vaikuttaa aika kinkkiselle, mutta kun olet tehnyt yhdet tossut, voit jo sooloilla seuraavien kanssa esimerkiksi muuttamalla kokoa aloitus silmukkaketjua lyhentämällä. Silloin on kuitenkin otettava huomioon, että muutkin ohjeessa mainitut luvut muuttuvat.

Ohjeen löydät täältä

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

These chucks I crocheted in autumn to give them as a
Christmas present to my son.
Pattern is my own and you’ll find it in Finnish on these websites.

12 Responses to “Koripallotossut – Chucks”

 1. sibylla

  Otin sinulta koripallotossujen ohjeen. sibylla Neulomosta


 2. Hyvä kun kelpas (kunhan et kauppaa omanasi) 🙂

 3. sibylla

  en kauppaa ihan ilmaiseksi lapsenlapselle 🙂


 4. Toivon hartaati, että ohjeeni pelittää kun siitä tuli niin pitkä ja kun työtä väsätessä samalla yrittää tehdä muistiinpanoja, saattaa tulla epätarkkuuksia. Tein kyllä toisen tossun seuraten omaa kirjoittamaani ohjetta, joten ainakin itse tulkittuna sen pitäisi olla oikein. Ole kiltti ja kerro jos huomaat ohjeessa jotain mikä kaipaisi tarkennusta.

 5. Leena

  Hei!

  Kiitos selkeästä ohjeesta. Ihan kouluvirkkauskokemuksella osasin ohjeita noudattaen virkata kokoa 35 ja 40 olevat tossut 🙂


 6. Kiitos Leena! Kiva kuulla, että ohjettani pystyy lukemaan ja vieläpä sen mukaan virkkaamaan. On aina vähän epävarma olo kun päästää ohjeen käsistään, että onko se nyt kirjoitettu niin että joku toinen voi sen ymmärtää oikein.

 7. Matleena

  Hyvältä ohjeesi vaikuttaa, kiitos siitä Löysin tänne etsiessäni jotain uutta säärystinmallia ja törmäsin tähän ohjeeseen. 😉 Olen ihan hiljattain tehnyt tennarit miniällemme (odottavat joulua) ohjeella, joka ei ollut oikein minun mieleinen. Jos vielä teen tennarit, niin teenkin sitten koripallotossut. 🙂


 8. Hei Matleena! Kiva että löysit sivuni. Olen iloinen jos koripallotossuni kiinnostavat. Toivottavasti saat niistä onnistuneen käsityökokemuksen ja haluat käydä läpi kaikki muutkin käsityöni, joita on kolmisenkymmentä sivua tällä hetkellä. Mukavia joululahjojen tekohetkiä ja itse jouluakin, eihän siihen ole kuin hetki enää.

 9. Mia

  Hei!
  Minä rupesin pikkasen pienempänä kokeilemaan tätä sun tossua tehdä ja eihän siitä mitään tullut, ihan kiekuralle ja kuralle meni! Miten mie saisin sievästi tehtyy tän, koossa 40-41? Kuin paljon vähennän ja missäkin?!? Onko antaa vinkkiä suoralta kädeltä? 🙂
  Kiitos jo etukäteen.
  On tää vaan niin uppee ohje, ihan huikeen hienot!


 10. Hei Mia! Kiitos kommentistasi. Olen pahoillani, mutta en pysty auttamaan suoralta kädeltä. Tein tuon malliversionkin useampaan kertaan, että sain mieleiseni. Täytyisi kokeilla pienemmän tossun tekoa, mutta nyt en ainakaan jouda. Jospa joku joka olisi tehnyt tossuni pienemmässä koossa, huomaisi tämän ja lähettäisi minulle tiedot, niin voisin laittaa esille.

 11. pirjo

  Hei, tässä virkkaan koripallotossuja. Vaiheessa, jossa alan tehdä varsiosaa. Tähän asti mennyt hyvin. Virkkasin pienet, vauvan conversit, ja onnistuin niin, että päätin virkata tossut myös vanhempien jalkaan. Tekemäsi tossut ovat tosi hyvännäköiset. En ole aiemmin virkannut kuin pitsiä kalalangasta ja sekin jäi kesken. Mutta nyt tuntuu, että olen innostunut ja luulen, että jään koukkuun virkkuukokkuun ????hieno blogi sinulla, runoystävänä nappasi heti !


 12. Lämmin kiitos sinulle Pirjo kommentistasi. Tosi ihanaa jos olen saanut jonkun innostumaan virkkaamisesta – ja sekin kuulostaa hienolle että pidät runoista. Itse olen lukenut niitä säännöllisen epäsäännöllisesti jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Olen vain pahoillani, että blogin runopäivitykset ovat jääneet vähän hitaalle. Olen ollut kiireinen kesän aikana ja lieneekö mukana vähän väsymistäkin tähän blogin ylläpitoon. Eiköhän tässä puhti palanne kun talvella ei ole niin paljon muuta tekemistä. Hyvää syksyn jatkoa ja talvea sinulle 🙂

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.