Yarn-Spirit

Joulupukki – Santa Claus

joulukuu 20th, 2011

Tämä joulupukki syntyi saman joulun aikaan kuin Heikki-kouluhiiri. Sain pyynnön neuloa jotain annettavaksi ikään kuin ”liikelahjaksi”. Kehittelin tämänkin mallin itse.Suippolakki, harmaa takki, pitkä parta, naurusuu.
Punasukka, harmaa tukka, kasvot pyöreät kuin kuu.

 Kengän kokka, pystynokka, piipunpätkä verraton.
Housut harmaat, silmät armaat, kenpä arvaa ken tuo on?

Tekee työtä kaiken yötä, joulukiire hällä on.
Ei oo ukko suuren suuri, joko arvaat, ken tuo on?    

A. Hiilimies

I was asked to knit this Santa Claus to be a”business gift” from my employer to someone else. Design is my own.

4 Responses to “Joulupukki – Santa Claus”

  1. kaisamaaria

    Ihana pukki! Hänessä on ihan omaa luonnetta ! Mikä tärkeintä, hänen silmänsäkin näkyvät! Viimeaikojen tonttu- ja pukkimuoti on peittänyt silmät sekä keramiikka- kangas ym… kiitos ! Hyvää Utta vuotta tältä pohjan perukoilta Inarista t. kaisamaaria


  2. Voi kiitos kaisamaaria. Olen sellainen ikuinen lapsi ja joulu on minulle tärkein vuoden juhlista. Varmaan siellä Inarissa pääsee lähemmäksi oikeaa joulun tunnelmaa varsinkin kun alkaa tulla minunkin asuinseudulleni Etelä-Savoon näitä lumettomia jouluja. Tosin eipä sekään pystynyt minun joulumieltäni poistamaan. Iarissa en ole käynytkään. Rovaniemi taitaa olla pohjoisin paikka minne olen ehtinyt. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin 🙂

  3. Sari

    Hei! Ihastuin tähän oisko sulla saatavilla tähän ohjetta..Kun minulla on 2v kummi poika voisin tehdä sille tämän.Tonttu tanelista näky olevan ohje.


  4. Hei Sari! Kiitos kommentistasi. Valitettavasti tein tuon joulupukin kiireellä, enkä ehtinyt kirjoittaa ohjetta. Tonttu Taneli on kuitenkin tehty samalla periaatteella, joten voit katsella mittasuhteita joulupukki-kuvasta ja muokata ohjeen vastaamaan Tanelia. Parta on joulupukille tehty askartelukaupasta ostetusta nuken tukasta, käsin muutama hius kerrallaan ommellen. Silmät ovat askarteluhuopaa. Ja nuo valkoiset osat on ihan neulottu samalla langalla kuin pukkikin.

Leave a Reply

Arkistot-FilesOli kesä, kesä, kesä …

Proudly powered by WordPress. Copyright © Yarn-Spirit. Kaikki oikeudet pidätetään.